Voor iedereen kan Reiki helpen, maar voor de ene persoon kan het meer uitwerking hebben dan bij de ander. Dit heeft vooral te maken met de conditie waarin het lichaam verkeerd. Daarnaast is elke persoon anders, dit is ook de reden dat de werking van Reiki door iedereen anders kan worden ervaren. Uiteindelijk zal Reiki altijd bijdragen aan het herstel van het lichaam, emotioneel en geest. Daarom zal Reiki altijd helpen bij problemen waar mensen last van hebben.

Lichamelijke klachten waar Reiki bij kan helpen zijn;

–        Stress

–        Hoofdpijn en migraine

–        Huidproblemen

–        Maag- en darmklachten

–        Allerlei allergieën

–        Pijnlijke en stijve spieren

–        Griep en verkoudheid

–        Pijn

Dit zijn een aantal lichamelijke klachten waarbij Reiki kan helpen, maar zoals gezegd zijn er tal van klachten waarbij Reiki kan helpen.

Mentale klachten waarbij Reiki kan helpen zijn;

–        Depressie

–        Minderwaardigheidsgevoel

–        Burn-out

–        Niet goed in je vel zitten

–        Gebrek aan concentratie

–        Faalangst

Bijwerkingen van Reiki

Na een Reiki behandeling kan je bepaalde bijwerkingen ervaren, die misschien als vervelend worden ervaren. Dit is het gevolg van het proces dat in gang gezet in het lichaam. Zo snel de “klachten” komen zo snel zullen ze ook weer weggaan. De bijwerkingen zijn dus geen reden om de behandelingen te stoppen, maar juist een teken dat het lichaam in werking is gezet. Bijwerkingen kunnen bijvoorbeeld zijn;

–        Inslaapproblemen

–        Slapeloosheid

–        Vermoeidheid

–        Overmatig transpireren