Bij het krijgen van een Reiki behandeling hoef je zelf niet veel te doen. Het is vooral belangrijk dat je je prettig voelt en tot ontspanning komt.

Bij binnenkomst leg je je overbodige spullen weg, om vervolgens naar de ruimte te gaan voor de behandeling. Gedurende de behandeling kan en mag er gepraat worden, maar ontvang je de behandeling liever in stilte, dan is dit geen probleem. Jij als ontvanger bepaald hoe je de behandeling ontvangt.

Bij een Reiki behandeling wordt er gebruik gemaakt van handopleggingen op verschillende posities op het lichaam. Door de handopleggingen stroomt er energie naar de ontvanger. Deze energie zorgt ervoor dat er een proces in werking wordt gezet bij de ontvanger. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt in werking gezet, waarbij geblokkeerde energie weer kan gaan stromen. Dit proces kan op meerdere niveaus plaatsvinden en zorgt voor genezing.

Reiki kan hulp bieden bij verschillende klachten, maar Reiki kan niet alles oplossen. Daarom is mijn advies om bij ernstige klachten of twijfel altijd een huisarts of specialist te raadplegen!

Duur en prijs

Een Reiki behandeling duurt een uur en de kosten bedragen €45,-.(nu slechts €20,- als kennismakingsprijs) Je wordt behandelt op een comfortabele massagetafel waarbij je, je kleding tijdens de behandeling gewoon aan kunt laten. Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees ze op de pagina ervaringen.

Kleding

Tijdens de behandeling is het aan te raden om makkelijk zittende kleding te dragen tijdens de behandeling.

Aantal behandelingen

Een enkele behandeling Reiki heeft altijd zijn werking, maar is niet voldoende. Het is aan te raden om in ieder geval 4 behandelingen te nemen, die zo kort mogelijk elkaar opvolgen. Na deze behandelingen kunnen de tussenpozen langer worden of misschien zijn de 4 behandelingen voldoende. Dit is in overleg met elkaar. Elk mens is anders en daarom is daar ook niet een algemene richtlijn voor.

Na de behandeling

Op de dag van de behandeling is het van groot belang dat je veel water drinkt. Door een Reiki behandeling komen er veel processen op gang in het lichaam, het lichaam moet de afvalstoffen kunnen afvoeren en daarvoor is water nodig. Water zuivert het lichaam! Verder is het verstandig om direct na de behandeling niet te grote inspanningen te doen.

Mindervaliden

De behandelkamer is op de 1e verdieping. Deze is alleen te bereiken via een de trap.